חפש

איך ואיפה לקטוף פטריות

הסתיו כמעט כבר פה ועוד מעט יבוא הגשם ובעקבותיו יצוצו הפטריות. אין כמו לצאת אל היער או החורשה ולקטוף פטריות אחרי הגשם.

פטריות למאכל אפשר למצוא בעיקר ביערות שבהם צומחים עצי אלון מצוי, אורן ירושלים ואלה ארצישראלית והזמן הטוב ביותר לקטיף פטריות הוא בין החודשים נובמבר למרץ כשלא קר מדי. 
בשעת איסוף פטריות לשם מאכל יש להקפיד על הכללים הבאים: פטריות בשלות מאד, רקובות או אכולות תולעים, אין להכניס לסל ורצוי לא לקטוף אותן מלכתחילה. כמו כן יש להרחיק מהפטריה עוד במקום האיסוף את בסיס הרגל עם גושי העפר, וכן את העשבים, העלים, מחטי האורן או כל לכלוך שהוא, הדבוקים לפני הכובע, לרגל או לדפים. אלה עשויים להוסיף לפטריות ריח וטעם לא נעימים עו דלפני שנביא אותן הביתה. 
בבית יש לנקות יפה כל פטריה במטלית לחה ובמקרה של לכלוך רב אף לשטוף במי ברז, אבל אין להשרות את הפטריות במים!
את רגל הפטריה רצוי לחתוך לפרוסות קטנות. לאחר ניקוי הפטריות וחיתוכן רצוי מאד ליבש אותן בתנור כ-10 דקות כדי להרחיק מהן עודפי מים, בעיקר אם הפטריות הן בשרניות רכות כגון אורניה ונרתיקנית. אין לבשל את הפטריות יתר על המידה- די ב- 10 עד 30 דקות, לפי המין והגיל, ויש להגישן בעודן חמות. לאחר ניקוי ויבוש ניתן לשמור פטריות למשך לילה במקרר. פטריות ניתן לשמור בהקפאה למשך ימים וחודשים.
איך יודעים איזה פטריות אפשר לקטוף?
פטריות המאכל שאפשר למצוא בארץ הן אורניה מצויה, אחלמית ערומה, ישעורית אפורה, כמהין, נטופה ערבה, נרתיקנית נאה דביקה ופקועת השדה.
מומלץ לטייל עם הספר של פרופ' ניסן בנימיני על פטריות הכובע בישראל.

הוסף רשומת תגובה

0 תגובות